Löydä sinua kiinnostava kulma Saimaa Central Parkista

65+ sopivat reitit

Central Parkissa viihdyt ikään katsomatta.

Kaikki Central Parkin kävelyreitit soveltuvat +65 menijöille. Kaihunkierros kulkee osittain upean harjun päällä ja reitillä on sekä hiekka- sekä asvalttipäällysteisiä leveitä kävelyteitä. Urpolan luonnonsuojelualueen reitit ovat kapeampia polkuja kauniin ja luonnontilaisen metsän siimeksessä. Urpolasta löytyy myös 2,5km, 5km & 10km pururadat lenkkeilyyn kesäisin. Talvisin reitit toimittavat hiihtolatujen virkaa. Central Parkin alueella on runsaasti penkkejä, tulipaikkoja ja muita levähdyspaikkoja taukoja ja eväshetkiä varten.

Uinti, suppailu, soutu tai melonta?

Kaihulla vesipedot viihtyvät.
Kaihun uimarannan hyppytorni

Vesipedoille löytyy paljon aktiviteetteja Central Parkista. Kaihulta löytyy uimaranta, hyppytorni, beach volley -kenttä, pukuhuoneet ja wc. Urpolan luontokeskuksen vieressä on mahdollisuus pulahdukseen Urpolanlammessa. Pallopelien ystäville Urpolasta löytyy beach volley, koripallo sekä jalkapallo -kentät. Lisäksi alueella on skeittipuisto. Kirjastosta voi vuokrata sup-laudan, temppupotkulaudan kypärällä, rantalentopallot ja koripallot. Mikkelipuiston vuokravälinevalikoimasta löytyy vesille mm. kajakkeja, sup-lautoja ja soutuvene. 

Retkipaikka koko perheelle

Urpolan luontokeskuksen uusi tulistelupaikka.
Urpolan luontokeskuksen uudella tulipaikalla on mukava pitää taukoa tulistelun merkeissä.

Tauko, tulistelu ja eväät, se on monesti retkipäivän tärkein hetki. Central Parkista löytyy 4 tulistelupaikkaa. Urpolasta löytyy kaksi, toinen sijaitsee vanhan myllyn vieressä ja uusi paikka luontokeskuksen takana. Puita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikoina. Mikkelipuistossa on myös tulipaikka sekä sen välittömässä läheisyydessä Kaihun vuokrakota.

Järviluonnon kasvit ja eläimet

Järviluonnon kasveja ja kukkia.

Alueelle leimallisia luontoelementtejä ovat metsäinen, kumpuileva maasto sekä ranta- ja vesialueet. Mikkeli on metsien ja vesistöjen kaupunki. Kaihun harjumaisemat lampineen, sekä Urpolan luontokeskus ja sitä ympäröivä luonnonsuojelualue ovat kasvistoltaan ja eläimistöltään poikkeuksellisen monipuolinen kokonaisuus. Aivan erikoiseksi luonnonsuojelualueen tekee se, että siellä voit hyvällä tuurilla nähdä myös liito-oravan tai saukon.

Talvi-ilot

Central Parkissa pilkit jokamiehenoikeuksien turvin.

Upeat maisemat ja raikas pakkasilma saa retkeilijälle hymyn huulille. Central Parkissa voit kävellä ja pyöräillä talvellakin. Kaihun uimarannan vieressä sijaitsee pulkkamäki, Mikkelipuistossa on lumiliukumäki ja Kaihun lammelta löydät napakelkan sekä luisteluradan. Kirjastosta on mahdollista vuokrata retkiluistimet aikuisten koon hiihtomonoihin (SNS & NNN kiinnityksellä). Lapsille on lainattavissa luistelutukia luistelun opetteluun. Mikäli kaipaat enemmän seikkailua, niin kirjastosta voit esimerkiksi vuokrata lumikengät. Central Park on pilkkijän näkökulmasta ihanteellinen. Alueella on suuren Saimaan lisäksi useita pienempiä lampia, joissa pilkit jokamiehenoikeudella. Murtomaahiihtäjien iloksi Urpolan luontokeskuksen takaa lähtee 2,5km, 5km & 10km pituiset valaistut hiihtoladut. Urpolan 10 kilometrin reitin varrella on laavu, jossa nuotiopaikka.

Oman rauhan löytäminen

Löydä oma rauhasi Central Parkista.

Tuoksuttele kukkia, kuuntele linnunlaulua, koskettele puita, katsele aaltojen liplatusta ja lumoudu puron solinasta. Central Parkissa voit joogata, meditoida, samoilla luontopoluilla metsän siimeksessä tai vaikka vain rauhoittua puiston penkillä.