Onko aikaa pikaiselle piipahdukselle vai reilulle retkelle?

Aikaa alle 30 minuuttia?

Lyhyessäkin ajassa ehtii tutustumaan yksittäiseen Saimaa Central Parkin -kohteeseen. Olit sitten Kenkäveron, Mikkelipuiston tai Urpolan luontokeskuksen alueella, niin kaikista kohteista löytyy tekemistä ja nähtävää.

Aikaa tunti tai pari?

Central Parkissa on upeat mahdollisuudet suppailuun.

Tunnissa ehtii mainiosti kiertää vaikkapa Saimaa Central Parkin pääreitin, joka kiertää koko puiston ympäri. Reitti kulkee kaunista Kaihun harjannetta pitkin ja matkalle osuu uimaranta hyppytorneineen, luontopolkuja mille poiketa sekä Mikkelipuiston ja Kenkäveron upeat miljööt aktiviteetteineen ja lounaspaikkoineen. 

Aikaa puolikkaan päivän retkelle

Puolikas päivä riittää jo moneen kokemukseen. Tässä muutama erilainen reittiehdotus:

1. Elämää järviluonnossa

Aloita tutustumalla Urpolan luontokeskuksen luontonäyttelyyn, jonka jälkeen voit jatkaa kävellen Urpolan luonnonsuojelualueen luontopoluilla. Luontopolku seurailee Urpolanjokea, joka polveilee vanhan myllymiljöön tuntumassa. Rantojen rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille, sekä mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille. Polun varrella on myös kaksi nuotiopaikkaa esimerkiksi makkaranpaistoa varten. Polttopuita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikana.

2. Rentoa oloa rannalla

Fillarilla tai kävellen pääsee Kaihun uimarannalle nauttimaan kesäpäivän tunnelmasta. Jos menomatkalla poikkeat Kenkäverossa tai Mikkelipuistossa, niin molemmissa paikoissa hörppäät päiväkahvit tai täytät vatsasi herkullisella lounaalla.

3. Liikkeen riemuja

Frisbeegolf-radalla Saimaa Central Parkin itäosassa voi testata heittotaitoja upeissa järvimaisemissa. Jos omat kiekot eivät ole mukana, niin kiekkoja voi vuokrata Mikkelin keskustan kirjastosta ja Mikkelipuistosta.

SUP-lautailua pääsee kokeilemaan Mikkelipuiston rannasta ja ohjattuja SUP-tunteja voi varata etukäteen. Mikkelipuistossa on myös ulkopelialue, josta löytyy mm. salibandy ja pingis pelialueet.

Aikaa kokopäivän nautinnolle

Kaikki edellämainitut ilot ovat kokopäiväretken ohjelmistossa.

Tässä muutama tekemisen vinkki: