Urpolan luontokeskus tarjoaa elämyksiä koko perheelle

Urpolan luontokeskus on virkistävä ja monipuolinen retkikohde Saimaa Central Parkissa. Se on myös yksi Saimaa Geoparkin luonto- ja kulttuurikohteista (kohde nro 51). Luontokeskus sijaitsee Urpolanjoen varrella, aivan luonnonsuojelualueen reunalla. 

Urpolan luontokeskus toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa.

Kesäkaudella avoinna olevaan luontokeskukseen kootaan vuosittain luontonäyttely. Luontokeskuksesta löytyy myös tietoa paikan historiasta sekä ympäröivästä järviluonnosta. Luontokeskuksessa järjestetään ympäri vuoden leirikouluja ja tiloja voi varata myös kokouskäyttöön. Luontopolulla voi kulkea läpi vuoden, myös nuotiopaikat on käytettävissä. Polttopuita saat luontokeskuksesta sen aukioloaikoina. 

Urpolan luonnonsuojelualueen vehreyttä.

Historian havinaa myös rakennuksessa

Luontokeskus toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa. Vinoseinäinen ja perinteisestä rakennustyylistä poikkeava vaaleanpunainen rakennus on nähtävyys jo itsessään. Luontokeskusen vieressä on tilausravintolana ja pitopaikkana palveleva Urpolan kartano.

Urpolanlampi sekä Urpolan luontokeskus.

Luontokeskus on myös Saimaa Geopark -keskus

Urpolan luontokeskus on yksi Saimaa Geopark -keskuksista. Saimaa Geopark -showroomissa on kaksi kokonaisuutta. Ensimmäinen osio on Saimaan tarina, jossa voi katsoa, miten Saimaa syntyi. Toinen osio kertoo Saimaa Geoparkista.

Luontokeskuksessa Terhi Kastehelmen seinämaalaus satumetsästä herää eloon mikkeliläisen OiOi Collective Oy:n teknologialla. Vuorovaikutteista satuseinää koskettamalla voi esimerkiksi saada teoksen kivet puhumaan, puut huojumaan ja kukat kukkimaan.

Urpolan luontokeskuksen tulipaikka.

Infopiste löytyy Urpolan luontokeskuksen pihalta.