Lähde luontoon kätevästi Mikkelin torilta.

Saimaa Central Parkiin pääset kolmea reittiä pitkin.

Tykkipuisto-reitti

Lähde torilta Urheilupuiston suuntaan ja kohti Tykkipuistoa. Ihastele matkalla vanhat kasarmirakennukset ja vieraile jalkaväkimuseossa. Vanhalta kasarmialueelta lähtiessäsi ylität vitostien punaista siltaa pitkin ja kohta oletkin jo Urpolan luontokeskuksessa. Täällä sinulla on monta aktiviteettia valittavana. On luontopolkua, pururataa, tulipiste esim makkaranpaistoon tai luontokeskuksen näyttelyt.

Mikkelin satama lintuperspektiivistä kuvattuna.

Satama-reitti

Suuntaa torilta Matkakeskuksen siltaa kohti ja ylitä rata sataman suuntaan. Satamassa voit piipahtaa kesällä kahvilassa tai katselemassa erilaisia veneitä ja pieniä laivoja. Mm partiolaisten Lola -alus on usein satamassa. Satamasta länteen vitostien alittavan tunnelin kautta oletkin kohta Kenkäverossa, jossa kannattaa käydä tutustumassa koko tarjontaan aina puutarhaa, kahvila-ravintolaa ja myymälää myöden. Kenkäverosta muutama satametriä eteenpäin ja saavut Kaihun kodalle ja Mikkelipuistoon. Ratikka näkyy jo...

Kaihun harjanne ilmasta kuvattuna.

Ristiinantie-reitti

Kun kävelet torilta kohti Uutta Ristiinantietä ja lähdet vitostien alittavan sillan jälkeen vasemmalle, saavut uuden uutukaiselle kävelytielle. Alitat jälleen vitostien ja voitkin päättää, lähdetkö vasemmalle pohjoiseen kohti Kenkäveroa vai oikean kautta Kaihun kierrokselle. Kaihun kierros on noin 2,5 km ja sen voi taittaa kumpaan suuntaan tahansa. Kaihun kierroksesta löydät paljon mielenkiintoista lisätietoa Palveluja joka lähtöön -valikon alta.