Saimaa Central Parkissa on palveluja joka lähtöön

Lintutorni

Lintutorni

Kaksikerroksinen puinen punamullanvärinen lintutorni, joka on rakennettu 1999. Hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin. Lintutorni sijaitsee Aistipolulla Kenkäveron ja Mikkelipuiston välissä. Opastetaulu Pursialan puoleisen polun alkupäässä.

Ajo-ohje: 
Tornille pääsee 5-tieltä seuraamalla opasteita Kenkäveroon. Pursialan puolelta tultaessa torni näkyy Saimaan rannalla oikealla ennen Kenkäveroa. Pysäköintimahdollisuus Kenkäveron parkkipaikalla. Polku rannalta molemmilta puolilta.

Biotooppi: 
Ruovikkoinen ranta. Vastapäätä on pieni saari, Aitosaari. Tornin toisella puolella on peltoaukea. Pursialan lämpövoimalan luona on aikaisin keväällä sulaa.

Eläimistö: 
Vesilinnuista tornilta voi nähdä silkkiuikkuja, erilaisia puolisukeltajasorsia ja lokkeja. Aluella käy saalistamassa ruskosuohaukka. Kenkäverossa pesii mm pikkuvarpusia ja naakkoja. Piisami touhuaa usein tornin tuntumassa. Tornin viereinen avonainen nurmimaisema ja ns. kukkaniitty ovat etenkin loppukesällä ja syksyllä monien siemensyöjälajien suosiossa. Alueella voi nähdä mm. tiklejä ja hemppoja ja muuttoaikaan suuriakin parvia esim. järripeippoja. Niityllä voi tavata myös keltavästäräkkejä ja niittykirvisiä. Keväällä alueella on levähtänyt myös tyllejä.